SunTime - Anytime


A tartalomhoz

Mibol áll?

Napelemes rendszerek

A napelemes áramtermelő rendszerek, hivatalos elnevezésükben a háztartási méretű kiserőművek speciálisan erre a célra kifejlesztett rendszerelemekből állnak.

Hogyan működik a fotovoltaikus, vagyis a napelemes áramtermelő rendszer?

A fotovoltaikus rendszerek feladata, hogy a fényből nyert egyenáramot a háztartási fogyasztók által használható váltóárammá alakítsák.
A rendszer
legfontosabb alkotórésze, alapja a napelem. A napelemek modulok több különálló szolárcellából állnak, melyek össze vannak kapcsolva. A cellák a napfényt elektromos árammá alakítják.
Mivel az így átalakított áram rendkívüli erősségű egyenáram, a rendszer tartozéka az úgynevezett inverter, amely az egyenáramot váltóárammá alakítja.
A fotovoltaikus rendszer megtervezésekor és kialakítása során figyelembe kell venni, hogy az épületre egy komoly elektromos rendszer kerül felszerelésre, ennek hivatalos neve a háztartási méretű kiserőmű.
A rendszer használata rendkívül megbízható és biztonságos abban az esetben, ha a megfelelő előírások a tervezés és kivitelezés során szigorúan be vannak tartva.

Az egyes rendszerelemek, úgy mint a vezetékek, kapcsolódobozok valamint rögzítőelemek közül a kifejezetten erre a rendszerre kialakított termékeket kell a maximális biztonság érdekében használni.

Bővebben a napelem rendszerek összetevőiről

Megújuló energia | Hogy muködik? | Napelemes rendszerek | Rendszer összetevok | Oldaltérkép


Almenü:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe